Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Το μπακαλόχαρτο


Ε  Λ  Ε  Ο  Σ

Ο χωρίς βαθμό Λιμενικός με αριθμό κυκλοφορίας 4728 του Λιμεναρχείου Βόλου

βρήκε τρόπο να μαζέψει χρήματα για τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΛΙΜΕΝΑ ΒΟΛΟΥ Α.Ε.

Σήμερα το απόγευμα στο λιμάνι του Βόλου ,
βρήκαμε στον ανεμοθώρακα του



αυτοκινήτου την παρακάτω ΚΛΗΣΗ:








Που είναι το παράδοξο;
Από το 2007 (πριν 9 χρόνια) έχει καταργηθεί το έντυπο που βλέπετε,
με την παρακάτω ΚΥΑ:


Κοινή Υπουργική Απόφαση 2515/5/64/2007 - ΦΕΚ 1306/Β/26-7-2007
Καθορισμός του τύπου και του περιεχομένου της πράξης βεβαίωσης των παραβάσεων που προβλέπονται από το ν. 2696/1999 «Κύρωση Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» (Α'57), όπως τροποποιήθηκε με το ν. 3542/2007 (Α'50) και από την περί αυτοκινήτων νομοθεσία.
Απόφαση Υπουργών ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
Έχοντας υπόψη:
1.    Τις διατάξεις των άρθρων 104 παρ. 5 και 107 παρ.1 του ν.
2696/1999 (Α'-57), όπως τροποποιήθηκαν με ν. 3542/2007 (Α'-50).
2.    Το άρθρο 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα, που κωδικοποιήθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ/τος 63/2005 (Α'98).
3.    Την ανάγκη καθιέρωσης ομοιόμορφου και ενιαίου τύπου βεβαίωσης παραβάσεων, που αφορούν στο σύνολο της περί αυτοκινήτων νομοθεσία, από τα αρμόδια όργανα των Αστυνομικών Αρχών σε συνδυασμό και με τα διαλαμβανόμενα στην υπ’ αριθμ. 69120/1105/99 (Β'1675) κοινή απόφαση των Υπουργών Δημόσιας Τάξης και Μεταφορών και Επικοινωνιών και αποσκοπούντες στην απλοποίηση της διαδικασίας και την καλύτερη αντιμετώπιση του όλου θέματος.
4.    Τ ις διατάξεις του π.δ/τος 82/2002 «Συγχώνευση των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών (Α' 57).
5.    Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:


Άρθρο 1
Ο τύπος του εντύπου «ΠΡΑΞΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ» για επιβολή προστίμου ή για επιβολή προστίμου και διοικητικών ποινών, είναι ο ακόλουθος:



ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΝΤΥΠΟΥ
1.    Το έντυπο αυτό χρησιμοποιείται για τη βεβαίωση όλων των παραβάσεων του Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και της λοιπής περί αυτοκινήτων νομοθεσίας και των παραβάσεων που προβλέπονται από τους Κανονισμούς των Δ.Χ.Ε. αυτοκινήτων (ΤΑΞΙ ΑΓΟΡΑΙΑ), οι οποίες παραπέμπονται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.
2.    Οι ενδείξεις της παρ. 1 συμπληρώνονται για όλες τις παραβάσεις.
Επιπλέον και ανάλογα με την περίπτωση συμπληρώνονται οι ενδείξεις:
α) Της παρ. 2 Α εάν πρόκειται για παράβαση του Κ.Ο.Κ. που τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο.
β) Της παρ. 2 Β εάν πρόκειται για παράβαση του Κ.Ο.Κ. που εντάσσεται στο Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών (Σ.Ε.Σ.Ο.).
γ) Της παρ. 2 Γ εάν πρόκειται για παράβαση του ν. 3446/206.
δ) Της παρ. 2Δ κάθε άλλη περίπτωση.
ε) Της παρ. 2Ε εάν αφαιρέθηκαν επί τόπου τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος (πινακίδες άδεια κυκλοφορίας) και η άδεια οδήγησης.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Στα τετραγωνίδια που υπάρχουν σημειώνεται το γράμμα Χ, ανάλογα με την ένδειξη που ενδιαφέρει.
3.    Το Α' αντίτυπο παραδίδεται στην Υπηρεσία.
Το Β' αντίτυπο επιδίδεται στον παραβάτη όταν συμπληρώνεται έστω και μία από τις ενδείξεις της παρ. 2 οπότε και υπογράφει, διαφορετικά καταστρέφεται. Στις περιπτώσεις παράνομης στάθμευσης, που ο παραβάτης είναι αυτών, επικολλάται στον ανεμοθώρακα.
Το Γ' αντίτυπο παραδίδεται στην Υπηρεσία, εάν η παράβαση εντάσσεται στο ΣΕΣΟ, διαφορετικά καταστρέφεται.
Το Δ' αντίτυπο παραμένει στο στέλεχος.

Άρθρο 2
1.    Το κατά το προηγούμενο άρθρο έντυπο εκτυπώνεται σε τέσσερα αντίτυπα, διαφορετικού χρώματος το καθένα, τα οποία συνάπτονται σε στελέχη των 100 κατά προτίμηση φύλλων. Κάθε τετράδα στη συνέχεια φύλλων, αριθμείται με τον αυτό αριθμό σελίδας.
2.    Κατά τη σύνταξη της πράξης βεβαίωσης της παράβασης, το όργανο που βεβαιώνει αυτή χρησιμοποιεί αποτυπωτικό χάρτη (CARBON), για την ομοιόμορφη συμπλήρωση και των τεσσάρων εντύπων ή ειδικό αποτυπωτικό χάρτη (carbonize) για την ευκολότερη και ταχύτερη εγγραφή των στοιχείων.

Άρθρο 3
Στο εν λόγω έντυπο καταχωρούνται όλες οι παραβάσεις που προβλέπονται στον Κ.Ο.Κ. ή στην περί αυτοκινήτων νομοθεσία, η βεβαίωση των οποίων έχει ανατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές, ανεξάρτητα από το είδος της απειλούμενης ποινής.

Άρθρο 4
Κάθε άλλη διάταξη που ρυθμίζει διαφορετικά το θέμα καταργείται.

Άρθρο 5
Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Αθήνα, 11 Ιουλίου 2007
 

 
Καλά , ο 4728 μπορεί να είναι αστοιχείωτος. Προϊσταμένους δεν έχει; Ο Ο.Λ.Β. Α.Ε. πως εισπράττει τα χρήματα με ένα έγγραφο που δεν υπάρχει στην Δημόσια Διοίκηση.

Το καλύτερο σας το άφησα για το τέλος. Την κλήση τη βρήκαμε σε σακουλάκι πολυμπάγκ επειδή έβρεχε.
 Αλήθεια ποιός πληρώνει τις σακουλίτσες; Ο 4728 από την τσέπη του;
 Και τελικά τι θα γίνει;
Θα χρεωθούμε το πρόστιμο στο Δημόσιο Ταμείο με παράβαση που βεβαιώθηκε σε χαρτί υγείας;
ΟΔΗΓΙΕΣ: αν έχετε τέτοιου τύπου κλήσεις, δεν τις πληρώνετε, περιμένετε να σας στείλει επίσημη ειδοποίηση με αποδεικτικό η οικονομική υπηρεσία του ΟΛΒ και στη συνέχεια υποβάλετε ένσταση λόγω ΑΚΥΡΟΤΗΤΑΣ μνημονεύοντας την ΚΥΑ που προαναφέρω.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου