Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΚΥΡΗ ΚΛΗΣΗ

    Ηγουμενίτσα Μάιος 2016


 
Ένα αυτοκίνητο με κρατικές πινακίδες στάθμευσε παράνομα στη γωνία Κύπρου και Σουλίου στην Ηγουμενίτσα. Όπως ήταν φυσικό ο τροχονόμος κάνοντας την περιπολία του, διαπίστωσε και βεβαίωσε την παράβαση .


Επειδή το αυτοκίνητο ήταν Κρατικό ,
το θέμα πήρε δημοσιότητα στα τοπικά ΜΜΕ με αποτέλεσμα ο οδηγός, προκειμένου να φανεί η νομιμοφροσύνη του, έδωσε στη δημοσιότητα το έγγραφο της Βεβαίωσης Παράβασης καθώς και τη απόδειξη πληρωμής.



 ΚΑΚΩΣ ο οδηγός του ΚΗΙ 8008 πήγε και πλήρωσε 40 Ευρώ . ΑΚΥΡΗ ήταν η διαδικασία κοπής της κλήσης για τον ακόλουθο λόγο : Όλοι βλέπουμε που είναι σταθμευμένο το αυτοκίνητο , στη γωνία Σουλίου και Κύπρου , προς την Πλατεία Δημαρχείου . Επίσης φαίνεται καθαρά ότι δεν κλείνει μόνο τη διάβαση πεζών αλλά και τη ράμπα που έχει κατασκευαστεί για τη διάβαση ατόμων με μειωμένη κινητικότητα ( οι μηχανικοί του Δήμου με διαβεβαίωσαν ότι αυτή την έννοια έχει το κεκλιμένο επίπεδο του πεζοδρομίου). Βάσει λοιπόν του ΚΟΚ (Ν.2696/1999 αρθ.34 § 2 ιστ΄) το πρόστιμο δεν θα έπρεπε να είναι 80 ευρώ για διάβαση πεζών αλλά για διάβαση αναπήρων και όπως διαμορφώθηκε με το Ν.3542/2007 αρθ.32 § 1 θα έπρεπε να είναι 150 ευρώ.





  Σύμφωνα με την εγκύκλιο 65171/2009 του Υπουργείου Εσωτερικών (  http://www.ypes.gr/el/Ministry/Encyclical/?DateFrom&DateTo&Arithmos=8868&Dieythinsi&KeyWord ), διαβάζουμε : << Σε περιπτώσεις κατά τις οποίες το αρμόδιο κατά περίπτωση διοικητικό όργανο αναγράφει στο έντυπο πράξης βεβαίωσης της παράβασης λανθασμένα τα , εκ του νόμου προβλεπόμενα , στοιχεία που αφορούν στον προσδιορισμό του οχήματος (αριθμός κυκλοφορίας , είδος , μάρκα , χρώμα) , του παραβάτη –οδηγού , της διαπραχθείσης παράβασης ή του ύψους του προστίμου , η εν λόγω πράξη καθίσταται ακυρωτέα .>> Με απλά λόγια ήταν λάθος τα στοιχεία της παράβασης και η κλήση θα έπρεπε να ΑΚΥΡΩΘΕΙ.


Ποιός είναι ο χαμένος ; Το Ελληνικό Δημόσιο (Δήμος Ηγουμενίτσας) που αντί να εισπράξει 150 ευρώ (75 το μισό) , εισέπραξε 80 (40) , ή ο πολίτης που ναι μεν έκανε την παράβαση αλλά ΚΑΚΩΣ πλήρωσε την κλήση επειδή δεν ήταν σωστή η διαδικασία . Ο εκάστοτε Διοικητής Υπηρεσιών Τροχαίας έχει κάποια ευθύνη ; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου